Få styr på din økonomi

I Danmark sker det oftere at danskerne bliver sendt i RKI, netop fordi de ikke har styr på deres økonomi eller bare ikke gider betale deres regninger, der er faktisk mange mennesker der er helt ligeglade med at de er endt der, dette kan dog have store konsekvenser for den almindelige forbruger hvis de ender i RKI, da man bliver meget begrænset i sin hverdag ved at stå registreret som dårlig betaler. For mange kan det være svært at få styr på sin økonomi, hvis man står i RKI men det findes der altså hjælp til.

Hvor mange penge skylder du

Som det første skal du finde ud af hvor mange penge du skylder, dette kan være en besværlig opgave for den uerfarne person som ikke har prøvet det før, det kan derfor godt tage noget tid hvis man ikke kender til en hjemmeside som kan oplyse dig om det hele på engang, i stedet for at man skal gå brevene igennem først. Du kan logge ind på hjemmesiden dininfo.dk som kan oplyse dig om det præcise beløb du skylder og til hvem du skylder penge.

Kan du få din gæld lagt sammen

Når du har fundet ud af hvor mange penge du skylder, så kan det være en god ide at få lagt din gæld sammen, på den måde slipper du for flere forskellige kreditorer og flere forskellige renter på forskelligt gæld. Derfor skal du prøve at tage kontakt til de forskellige kreditorer og spørge dem om du kan få lagt din gæld sammen til en ”stor” gæld i stedet for en masse forskellige små, på den måde bliver det et stort beløb du skylder hvor du kun skal tænke på en slags rente i stedet for mange.

Undgå flere kviklån mens du står i RKI

Hvis du er registreret i RKI så er det stadig muligt at optage kviklån og kassekreditter, dog er der flere ting du skal passe på med, fordi du skal enten stille noget som sikkerhed i form af en bolig du ejer eller en bil du ejer. Eller så skal du stille med en person som vil stå som kautionist for dig, dette betyder at hvis du misligholder din gæld, så vil din kautionist overtage lånet. Hvis du foretager dig kviklån når du er registreret i RKI, skal du også regne med at dine afdrag bliver meget høje hver måned, renterne er også meget høje fordi låneudbyderne løber en stor risiko ved at låne penge ud til en person som allerede er registreret som dårlig betaler.